Put oko svijeta u 80 dana

ebook eLektire

By Jules Verne

cover image of Put oko svijeta u 80 dana

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Godine 1872. engleski džentlmen Phileas Fogg okladio se sa svojim kolegama, gospodom iz londonskog Reform Cluba, u svotu od 20.000 funti - koja bi se, preračunato u današnji novac, izražavala u milijunima - da će koristeći nova prijevozna sredstva koja je dostupnima učinio neviđeni tehnološki razvoj toga doba napraviti krug oko svijeta za manje od 80 dana... Verne u ovom romanu opisuje cijeli svijet, vješto pripovijedajući svoju priču, uz mnoštvo neočekivanih okolnosti, obrata i napetih zbivanja.

Jules Verne (1828.-1905.) jedan je od najvećih svjetskih pisaca književnosti za djecu i mladež, čiji su romani dirnuli generacije. Najprevođeniji je francuski pisac. Pothvati o kojima je pričao pripadali su u njegovo vrijeme mašti i znanstvenoj fantastici, no većina ih se ostvarila u dvadesetom stoljeću, poput izuma podmornice ili puta na mjesec.

Prevela: Maja Ožegović.

Lektira za 5. razred osnovne škole.

Put oko svijeta u 80 dana