Mert kihozod belőlem az állatot

ebook

By Jess Hill

cover image of Mert kihozod belőlem az állatot

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nõnek nem ez az elsõ hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielõtt végleg kilépnének a mérgezõ kapcsolatból.
Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erõszaknak. Ausztráliában minden hatodik nõt bántalmazott már partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nõ hal meg párkapcsolati erõszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy.
Az elismert ausztrál oknyomozó újságíró, Jess Hill négyéves kutatómunka eredményeként megírt könyve a mérgezõ párkapcsolatok mélyére ás, feltárja, hogy miképp szereznek hatalmat a bántalmazók áldozataik felett, és hogyan hagyja cserben a bántalmazottakat az elvileg megvédésükre hivatott igazságszolgáltatás.
A rideg tényeket felkavaró történetekkel vegyítõ Mert kihozod belõlem az állatot az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot keltõ tényirodalmi könyve lett, amely elnyerte a rangos ausztrál irodalmi kitüntetést, a Stella-díjat.
„A Mert kihozod belõlem az állatot kimerítõ alaposságú, elborzasztó és meggyõzõ tanulmány a párkapcsolati erõszakról és annak rengeteg formájáról és álcájáról."
(Booklist)
"Egy egyenlõtlen társadalom egyenlõtlen helyzetet teremt. Ez a könyv érthetõen, átélhetõ személyes példákon keresztül mutatja be a párkapcsolati erõszakot - és a saját felelõsségünket ebben."
(NANE és PATENT Egyesület)

Mert kihozod belőlem az állatot