Isten és az eljövendő világ

ebook

By Ferenc pápa (Domenico Agasso)

cover image of Isten és az eljövendő világ

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

2020. március 27-én Ferenc pápa az üres, esõtõl áztatott Szent Péter téren állva szólt ahhoz a sok millió emberhez, akik karanténjuk magányából figyelték szavait: „A viharban az Úr arra hív, hogy ébredjünk fel, hívjuk életre a szolidaritást és a reményt, mert ezek adnak tartást és nyújtanak támaszt ezekben az órákban, amikor látszólag minden elsüllyed körülöttünk." A Covid-19-járvány pusztítása közepette Ferenc pápa nem csupán a hívõ embereknek nyújtott reményt és megnyugvást, hanem a betegségtõl szenvedõknek, illetve a betegek életéért kétségbeesett küzdelmet vívóknak is.
Egy évvel híres beszéde után a pápa a neves olasz újságíró, Domenico Agasso kérdéseire válaszolva osztja meg gondolatait: közvetlen, meleg szavakkal arra biztat, hogy vegyük fel a harcot a közöny és az egoizmus futótûzszerûen terjedõ vírusával, mely az összeomlás szélére sodorta a világot. Bátor, egyben megvilágító erejû gondolatai eligazodást kínálnak azokban a nehéz idõkben, amikor mind egyéni, mind társadalmi szinten tennünk kell azért, hogy élettel töltsük meg a jövõt.

Isten és az eljövendő világ