ADB

ebook Automatisk Databehandling på 1900-talet

By Stieve Adams

cover image of ADB

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

IT-historien börjar 1946 med den första datorn - ENIAC - och fortsätter med IBM, minidatorer, Apple och PC. Bland rubrikerna hittar vi Assembler, HTML, Java, Cobol, Bill Gates, Microsoft, CP/M, SPCS, Hogia, Xor, hålkort, Saab, ABC, Altair, Jobs, Lisa, Novell, Linux, NC och mycket mer.
På den tiden talade men inte om IT utan om ADB (Automatisk Databehandling) eller EDP (Elektronic Data Processing). Mycket av det här finns på många platser på nätet. Det som är mer eller mindre unikt här är historien om några svenska programföretag, se berättelserna om Hogia, SPCS, Scala och Edison!
Förra millenniet fanns inte till exempel Google, Facebook och Twitter. Mobiltelefonerna var då telefoner och inte de smarta enheter som kom nästa århundrade.
Det är ett "historiskt" dokument som skrevs för mer än 20 år sedan och speglar alltså hur man såg på "databehandling" på den tiden.

ADB